Friday, September 18, 2009

selamat hari lahir

assalamualaikum..


hari ni 18 september bersamaan 28 ramadhan.. hari yang agak istimewa.. nape? sebab hari jadi saya wahaha.. thanks kepada yang ingat and thanks juga kepada yang wish.. herm nak ikutkan saya tak brape suke bile naik usia ni

skang ni umur dh 21.. ish takutnye.. dh tua.... haih, umur makin meningkat, macam mana pula dengan amal ibadat? semakin meningkat umur, bermakna semakin meningkat tanggungjawab yang dipikul.. bukan sahaja tanggungjawab di dunia tapi juga tanggungjawab untuk mengumpul pahala bekala di akhirat sana.

sedar tak sedar, ramadhan dh nak meninggalkan kita semua.. bila difikirkan balik, macamana dengan amalan kalini? makin banyak ke makin kurang berbanding ramadhan yang lepas? huhu semoga kita semua ini layak untuk memasuki syurgaNya.. insyaAllah..

ok lah, nak pergi sambung buat kuih raya hoho berhenti mengarut kejap kat blog ni.. bye assalamualaikum!



Brothers- mencari kebahagiaan


Untuk apa kau mengejar
Kemewahan
Apakah kau mencari
Kebahagian

Mengapa kau berduka ketika
Kegagalan
Apa kau tak terima takdir dari
Tuhan
Mencari kekayaan
Temui kedukaan

Kekayaan tak menjanjikan kebahagian
Adakala ia membawa kedukan
Bersyukurlah dengan
Apa yang ada
Itulah kunci kebahagian

Sebenarnya
Perlukan keimanan
Jua ketaqwaan

Agar bahagia
Dunia akhirat

Berusahalah untuk berjaya
Bersyukur dengan apa yang ada
Jika kau gagal tak perlu kecewa
Itukan takdir dari Tuhan

2 comments:

  1. makcik...
    selamat hari lahir...^_^
    happy burfday ^_^

    ReplyDelete