Tuesday, December 09, 2008

i miz my pets so much! :(


asalamualaikum.. hehe saje2 sembang2 petang lagi.. kalini nak sembang pasal pets plak.. juz nak cite.. saya ade 2 jenis pets la.. kucing n hamster.. mule2 cite pasal hamster dulu la eh
okay hamster dulu beli ade due ekor je.. jantan n betina.. dh jadi lumrah alam, diorg pun mengawan... mengawan punye mengawan, dapatla anak berbelas2.. tak ingat dh berape haha.. ble dh beranak, kene asing jantan n betina pasal nanti si bapak ni makan anak die.. org kate bapak tu cume makan anak jantan pasal takut anak jantan tu ble besar nanti amik alih kuasa die sebagai ketua kawasan.. betol ke? wallahualam.. pasai saya tgk sume pun die main telan je.. hehe dipendekkan cite, cume ada beberapa ekor je yg survive.. hehe time mule2 beli tu memang sayang abis, buat maze la, mandikan die selang sehari sume.. pakai shampoo tau! haha lame2 cm dh malas sket dh nak jaga muahahaha
anak yg survive ni plak ble dh besar, dh jadi lumrah alam, mengawan sesama siblings.. owh sumbang mahram ni! terus terang ckp, saya tak pernah ajar hamster2 saya buat benda tak senonoh cmtu nih! hehe.. cm bese dh jadi lagi satu hal nak kene asingkan jantan n betina.. pendekkan cite lagi, cume tinggal beberapa ekor je yg survive dr berbelas2 tu.. [hoho nak tau, kalini bukan jantan je yg makan anak die, betina pun makan gak anak betina yg len.. hidup2 tau! memang adegan 18SG hehe]
lepas dh setahun, hamster tu skang ni tinggal sket je.. banyak yg dh mati.. sedih nye.. yg saya sayang pun banyak yg dh mati :( ade lagi yg hidup.. tp sket je la..
ok skang cite pasal kucing plak.. hehe saya sebenarnye ada banyak kucing kat umah.. nak kate bela bukan bela, tp diorg ske datang umah saya.. ntah mane2 dtg pun tak tau.. kadang2 tu ade yg datang cm harimau kaler die, ade tu cm beruang kaler die, ade yg cm pakai stoking wahahaha.. tp kitaorg cume sayang sekor je.. name die ade banyak.. panggil la sesedap rase.. papin, fafin, mi, ciki.. wahaha die ni kitaorg bela dr kecik.. so die ni manjela ngan kitaorg... n to tell u d truth i miz it like crazy waaaaaaaaa.. owh lupe, lagi satu fafin takut hairdryer!!! wahahaha kalau kitaorg bg die hairdryer sampai berdiri die whahaha
aritu die sakit.. tak tau la die dh elok ke tak skang.. die ni nak ikutkan cm jentayu (jantan ayu) wahahaha pasal die kalau kucing gaduh ske gle masuk cmpur, pastu confirm kalah plak tu.. balik umah kaki capik2.. hehehe tp harap2 die dh sihat skang.. dhla bulan 2 akan dtg ni tak balik.... waaaa rindu gle kat fafin!!!!! now i'm thinking of going back because of u fafin!!!! :(
okay ni gambar hamster n fafin.. putih tu name die putih tapi dh mati sebab sakit :(, yg sekor lagi saya bg name gangster sebab die jantan paling gangster, masuk sangkar jantan sume hamster jantan die gigit, tp my family member yg len panggil die kur2..

4 comments:

  1. orang yang memelihara kucing ni adalah yang penyayang

    ReplyDelete
  2. saya nk bela ikan pari
    boleh x

    ReplyDelete
  3. haha boleh2.. pastu nanti jadi cm steve yg crocodile hunter baru hang tau :)

    ReplyDelete