Tuesday, December 30, 2008

My dear goldfish part II

asalamualaikum.. hehe dh lame tak buat post pasal my dear pet.. saje je nak kongsi.. herm sejak one of my goldfish mati, saya cm bosan sebab ade sekor je goldfish.. jadi saya pun g la beli lagi sekor, saya amik yang size besar sket dari yang sedia ada

mula-mula ble letak diorg tak gaduh, tapi lame-lame dh mula gaduh.. saya pun tak tau nape yang lama tu ske attack yang baru.. yang baru plak, size je besar tp die duduk diam je kene attack.. pastu saya pun cm terfikir saya kene buat something ni.. tak leh duduk diam sakgi mati plak lagi sekor

so saya pun ubah suai sket design dalam aquarium tu, saya letak artificial seaweed tu kat center, haha this time diorg dah tak gaduh, tapi dorg main kejar2! haha seriusly best sangat-sangat tengok.. kejar-kejar pusing sekelliling seaweed.. yang peliknye tak pulak diorg pening hehehe

time saya bela ikan dulu ramai gak tanye, nape nak bela ikan? ikan dahla bosan, berenang je keje.. hehe sebenarnye kalau nak tau ni bukan kali pertama saya bela ikan, tapi ni kali pertama la saya bela goldfish.. kalau nk tau sebenarnye, saya tak tau nak mention cmne tp ble tengok ikan-ikan ni rase cm damai je dalam hati.. ble korg tgk die kejar-kejar memang korang akan tersenyum sendiri.. lagipun jaga ikan ni senang je..

hehe nak ikutkan dulu saya pernah gak rase bosan ngan ikan-ikan ni [time saya belum letak seaweed kat tengah-tengah] siap ade terfikir nak bela kura-kura, tapi rasenye skang ni tak payahla bela kura-kura.. haha bukan pe, sebab skang ni memang free nanti ble dah busy.. takut tak terjaga sume-sume tu.. dapat dosa je.. plus, skang ni my goldfish dah best.. :D hehe k tu je.. rasenye pasni cm lambat sket nak post yang baru sebab it's a hectic week actually.. i have practical exam this upcoming saturday and i haven't read anything yet! hoho k tu je... babai!


ni time diorg tengah main kejar-kejar hehe

4 comments:

  1. firstly... gud luck cik wani! secondly... hmmm... ikan memang dapat bagi ketenangan jiwe especially bile tengok diorang berenang2 kat dalam air... cik langau suke jugak bela ikan... tapi... asyik mati je... cancel la... kene cari binatang yang tough sket macam kure2 kesayangan cik langau tu... hahaha...

    ReplyDelete
  2. haha asal gudluck? sebab idup lagi eh? cis lalat haha

    ReplyDelete
  3. gud luck exam la mak cik ikan emas...

    ReplyDelete
  4. haha arigato :)

    ReplyDelete