Tuesday, December 16, 2008

Kaybees




assalamualaikum.. hehe pagi2 ni nak study rase cm tak berapa ok sket,jadi saje nak fresh kan minda, saya warming up dulu dengan buat post kat sini pasal kucing.. hehe

herm beberapa hari lepas saya received some news from my brother that my dear fafin has son! haha ade dua ekor die kate.. as shown in the picture.. nothing much i can say about this two kittens since i haven't see them with my own eyes..

starting with that grey-black colour kitten, we called it as kaybees.. (KBS=pronounced as kaybees) hehe.. mesti korang terfikir2 kan KBS tu abbreviation untuk pe? well..

KBS=kepala besar stoking

hehe dari mane name tu derived? my brother said that kaybees has a very big head.. later on i realised that it also has white fur at its legs! haha so it seems like kaybees is wearing stoking.. hoho.. herm the other kitten... we haven't give name to it yet.. but rasenye juz calling it as tompok will do.. since it has tompok2 kat badan die..

my brother said kat kaybees is much more cute than tompok.. to be frank, i'm not really sure about that coz from the pictures that he gave me, kaybees just looks like bulldog! wahahahaha but my family love kaybees much more compared to tompok.. they said because kaybees is easy to handle with.. hehe

oh yeah, i forgot to ask my brother about the age.. but judging from the picture i think diorg ni baru 2 bulan.. i'm not really sure.. hehe but honestly i can't wait to see them when i' m back.. hehe wait for me kaybees!

11 comments:

  1. First time tinggal msg kat sini... testing2... ehmm2... ok... emm, bace post Wani ni... teringat kat kucing kesayangan Cik Langau yang sudah lesap right after Cik Langau balik semule ke Manipal... Walaupun warne die hitam (kadang2 puas carik especially waktu malam... rupenye kat depan mate je... hehehe)... tapi memang Bobo adalah kucing yang paling Cik Langau sayang... Cik Langau sempat sambut kelahiran anak die 4 ekor a day before balik tu... Malangnye... sekarang dah tak dapat jumpe Bobo dah... sob... sob... (mintak tissue sehelai due...)

    ReplyDelete
  2. haha abisla cik langau dh datang.. hohohoho

    ReplyDelete
  3. Ape yang habis kalo Cik Langau dah datang?! Konfius gile... hahaha...

    ReplyDelete
  4. mintan12:56 PM

    testing2222,knape aku da kasi comment tp xleh kuar,ko sabotaj aku yee???huhaaahuaha.gurau je

    ReplyDelete
  5. sebab ko tak reti nak bg komen.. alahai.. lemah nye ilmu it hasmidar razak :(

    kepada cik langau: hang buat beta teringin nak bela binatang skang! huhu

    ReplyDelete
  6. yes... mission complete... Roger2... sile balik ke pusat kawalan sekarang...

    ReplyDelete
  7. haha pusat kawalan pe? kawalan keselamatan lalat n d geng ke? wohoooohohoho :D

    ReplyDelete
  8. pusat kawalan la... kite ade mission to achieve- untuk menyebar virus "Jom Bela Bintang kat Manipal"... hahaha...

    ReplyDelete
  9. hahaha hang nye mission dah accomplished kat gua.. bakal bela bintanag tak lama lgi! hohoho

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:15 PM

    kmabeng2 dia ats sedang menjalankan misi,miahahaha

    ReplyDelete
  11. owh lembu di atas ni tanak join ke?

    ReplyDelete